CICA
KERESÉS

Cicafotózás tippek

Néhány tipp a cica fotózásához, hogy jobb képeket készíts, ő pedig így hamarabb találjon gazdira! Az alábbi ötletek sok lefotózott, és rövid időn belül sikeresen örökbefogadott szőrmók marketingelésének tapasztalatai.

Háttér:

Amennyiben lakásban fotózod a cicát, érdemes egy homogén, egyszínű hátteret választani, például egy takarót, plédet, nagyobb párnát. Ha nagyon ütős képet szeretnél színben válassz olyat ami passzol a cica bundájához, a feketék például nagyon jól néznek ki egy piros háttér előtt:)
Ha lakáson kívül fotózod, próbáld meg fűben, vagy valami olyan közegben, ami akár jópofává, akár kedvesebbé teszi a képet.
Használhatsz kellékeket is, kölyök cicák például nagyon jól mutatnak fonott vesszőkosrában vagy egy kalapban.

Kompozíció:

Készíts többféle képet a cicáról, közelit és egészalakosat is. Fontos hogy legyen közte olyan ahol látszanak a szemei, és belenéz a kamerába.

Időzítés:

Nem minden cicának van türelme pózolni. Ezért vagy délutáni sziesztája közben kapd el, vagy kérj segítséget a fotózáshoz, és egyikőtök keltse fel a figyelmét, és irányítsa egy játékra, így rábírhatjátok hogy egy helyben maradjon a kép elkészültéig. Ha fényképeződ beállításai megengedik, vedd minél magasabbra a záridőt és használj (nem túl erős) vakut, így nem fog „bemozdulni" a képen.

Amennyiben a cica végképp nem akar közreműködni egykét fotó erejéig, kérj segítséget valakitől: egyikőtök álljon készenlétben a fényképezővel, fókuszálva, beállítva, a másik pedig finoman fogja meg a cicát a grabancánál – majd 1 – 2 -3-ra engedje el. Ezután 1-2 másodpercig biztosan mozdulatlan marad, így lesz időd elkészíteni a fotót. :)